Villa Croatia ligger lige midt i den lille kystby, Podaca, cirka midtvejs mellem Split og Dubrovnik med ca. 100 km. til hvert af disse steder. Den korteste vej til Podaca er at lande i en af  disse to byers lufthavnene. Det tager ca. 2 timer at køre til huset derfra.

Når man kommer til lægens klinik på Ulica Ravanje, parkerer man bilen og går ned at trapperne mod vandet, hvor huset så ligger et godt stykke nede med kun få meter til de blå adriaterhavsbølger.

Huset har tre soveværelser, så der er god plads, hvilket fremgår af billederne af huset indvendigt.

Der er en dejlig altan, hvor man kan sidde og nyde udsigten, og stranden ligger 20 skridt ned ad trappen.

Men vi elsker også at sidde og grille i haven bag huset eller indtage frokosten i vores fredelige gård under kiwiplanterne.

Eller at løbe en tur langs vandet. Enten mod syd til Verdens ende, hvor der er ca. 5 km hver vej eller mod Zaostrog og Drvenik. På begge ruter er der sti langs vandet stort set hele vejen. En løbetur op til kirken på bjerget er også mulig.

Der er to skure i gården, hvor vi bl.a. har vores cykler stående, som er til fri afbenyttelse dernede. Det gælder også gummibåden, vores strandstole og strandsko, som kan være gode at have på, hvis man skal bade, for der er lidt sten på stranden, når man går ud i vandet. Til gengæld belønnes man med en fantastisk udsigt af bjerge så langt øjet rækker, når man ligger og plasker i bølgerne og kigger ind mod huset.

Huset er rigtig egnet til at være flere mennesker på ferie sammen, fordi det er så let at finde et roligt og ensomt sted at være, hvis man vil sidde lidt for sig selv og måske læse en bog eller skrive lidt. Der er sågar blevet skrevet en roman hernede.

Vi har et skønt køkken alrum, hvor vi laver rigtig meget god mad, når vi har handlet ind hos de lokale eller i Makarska.

Er man flere end seks, kan man låne vores overbos lejlighed (de er nordmænd), eller man kan leje sig ind på den anden side af trappen på vej ned mod vandet, hvor “Pralas” har flere værelser, som er fine til at overnatte i.

Villa Croatia er et fantastisk sted at opholde sig igennem lang tid, og tiden synes at stå stille, når man er hernede.